ISO szabványokon alapuló irányítási rendszerek

A különböző ISO szabványok szerinti tanúsítványok megszerzése ma már az üzleti siker egyik alappillére. A nemzetközileg elismert menedzsment rendszerek segítségével a vállalkozások csökkenteni tudják a kockázataikat, meg tudnak felelni a szigorú minőségi és biztonsági előírásoknak, és részt tudnak venni a különböző versenyeztetési eljárásokban.

Az ISO tanúsítványok birtokában vállalkozása nem csupán hatékonyabbá és megbízhatóbbá válik, hanem piaci előnyt is szerezhet a versenytársakkal szemben.

Vegye igénybe szakmai támogatásunkat, és mi végigvezetjük az úton az igény felmerülésétől a sikeres tanúsításig.

Amit kínálunk

  • teljeskörű rendszerépítés a helyzetfelméréstől a sikeres tanúsításig
  • a szükséges dokumentáció elkészítése
  • belső auditok lefolytatása
  • irányítási rendszer vezetői feladatok ellátása (interim tevékenység)
  • tanúsítást követő feladatok (éves felügyeleti auditokra való felkészítés)
  • szállítóminősítési rendszer, beszállítói auditok
  • ügyfél elégedettség felmérések
  • szabványismereti oktatások
  • belső auditor képzések

ISO 9001 minőségirányítás

Az ISO 9001 az üzleti folyamatok minőségének és hatékonyságának nemzetközileg elfogadott szabványa, egy sokoldalú vállalatirányítási eszköz! Segítségével a vállalatok képesek folyamatosan javítani üzleti folyamataikat és tevékenységeiket, ami versenyelőnyt biztosít.

Költségcsökkentés: Az ISO 9001 segítségével a vállalatok hatékonyabban kezelhetik erőforrásaikat, csökkenthetik a selejtet és javíthatják a termelékenységet, ami már rövidtávon is költségmegtakarítást eredményezhet.

Kockázatok csökkentése: Az ISO 9001 követelményei segítenek a folyamatok standardizálásában és dokumentálásában, így csökkentve a hibák kockázatát. A szabvány előírásainak betartása által javul az ügyfél elégedettségi szint, ami csökkenti a reklamációk kockázatát. Az ISO 9001 megköveteli a beszállítókkal való partnerségi kapcsolatok kiépítését és fenntartását, ezáltal minimalizálva a szállítói kockázatokat. Az ISO 9001 bevezetése segít a törvényi és szabályozási követelmények betartásában, megszűnteti ezzel a büntetések és szankciók kockázatát.

Piaci előny: Az ISO 9001 tanúsítvány nemzetközileg elismert minőségjelző, ami segíthet a vállalatoknak megnyerni új ügyfeleket és nagyobb piaci részesedést szerezni a versenytársakhoz képest.

ISO 14001 környezetközpontú irányítás

Az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszer nemcsak a környezet, hanem a vállalat és a társadalom számára is hosszú távú előnyöket kínáló eszköz.

Az ISO 14001 szabvány egy globálisan elismert keretrendszer, amely segíti a vállalatokat a környezeti teljesítményük javításában és a fenntartható üzleti gyakorlatok kialakításában. A szabvány célja, hogy segítsen csökkenteni a környezeti hatásokat, minimalizálja az üzleti tevékenységek környezeti kockázatait, és ösztönözze a folyamatos fejlődést. Az ISO 14001 bevezetése lehetőséget kínál vállalata számára, hogy a környezetvédelmi szempontokat integrálja üzleti stratégiájába, ami hosszú távon versenyelőnyt teremthet a piacon és erősítheti az ügyfélkapcsolatokat.

A szabvány alkalmazása nemcsak a környezet védelmét szolgálja, hanem pénzügyi előnyökkel is járhat, például csökkentheti az energia- és nyersanyag-felhasználást, minimalizálhatja a hulladékot és javíthatja a vállalat hírnevét a fenntartható üzleti gyakorlatok iránt elkötelezett cégek között.

ISO 45001 egészségvédelem és munkabiztonság

Az ISO 45001 munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer implementálása nemcsak a munkavállalók, hanem az egész vállalat számára kritikus fontosságú a sikeres és biztonságos működés szempontjából.

Az ISO 45001 szabvány segíti a vállalatokat a munkavállalók egészségének és biztonságának hatékony kezelésében. Ez a globális keretrendszer lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kialakítsák és fenntartsák a biztonságos és egészséges munkakörnyezetet, minimalizálva ezzel a munkahelyi balesetek és betegségek kockázatát. Az ISO 45001 bevezetése nemcsak a munkavállalók jólétének növelését szolgálja, hanem a vállalat számára is számos előnyt jelent, mint például a munkaerő produktivitásának növelése, a munkahelyi konfliktusok csökkentése és a jogi követelményeknek való megfelelés biztosítása. A szabvány segítségével a cégek eredményesebben kezelhetik a munkahelyi kockázatokat, és ezáltal javíthatják üzleti teljesítményüket és hosszú távú fenntarthatóságukat.

ISO 27001 információbiztonság

Az ISO 27001 az információbiztonsági irányítási rendszer szabványa, amely kulcsfontosságú eszköz a vállalatok számára az értékes információik védelmében. Ez a nemzetközileg egyre népszerűbb keretrendszer segít az információs rendszerek biztonságos kezelésében, az adatvédelem fenntartásában és az adatbiztonsági kockázatok minimalizálásában.

A NIS2 irányelv követelményei és a kiberbiztonság fontossága még hangsúlyosabbá teszi az ISO 27001 bevezetését, mivel ezek a szabályozások további védelmi intézkedéseket követelnek meg az információs infrastruktúra és a kritikus infrastruktúrák védelme érdekében. Az ISO 27001 bevezetése segít a vállalatoknak felkészülni a kiberfenyegetésekre, erősíti az adatvédelmi intézkedéseket, és elősegíti a folyamatos fejlesztést az információbiztonság területén. Ezáltal a vállalatok nemcsak az adatok és az információs rendszerek védelmét biztosíthatják, hanem hatékonyan reagálhatnak a kiberbiztonsági kihívásokra és megfelelhetnek a szigorúbb jogi követelményeknek is.
A kiberbiztonsági intézkedések és az ISO 27001 alkalmazása összekapcsolódik, és együttesen segítik a vállalatokat abban, hogy elkerüljék az adatvesztést, a pénzügyi károkat és a hírnevük megsértését.

ISO 50001 energiamenedzsment rendszer

Az ISO 50001 az energiairányítási rendszerek nemzetközi szabványa, mely segít a vállalatoknak optimalizálni energiafelhasználásukat és csökkenteni környezeti lábnyomukat. Ez a keretrendszer lehetővé teszi az energiahatékonyság növelését, az energiafogyasztás költségeinek csökkentését és a fenntartható energiaforrások jobb kihasználását. Az ISO 50001 bevezetése nemcsak a környezetvédelmet szolgálja, hanem pénzügyi megtakarításokat is eredményez a vállalatoknak, miközben növeli a versenyképességet és a piaci előnyt. A szabvány célja a folyamatos energiahatékonyság és teljesítmény javítása, valamint az energiafelhasználással kapcsolatos kockázatok minimalizálása.

Ezen túlmenően, az ISO 50001 megfelel a magyar törvényi követelményeknek, mint például az energetikai audit és az energetikai jelentés előírásainak, biztosítva a jogszabályoknak és a hatósági elvárásoknak való teljes megfelelést.

ISO 37001 antikorrupciós irányítási rendszer

Az ISO 37001 az antikorrupciós irányítási rendszer nemzetközi szabványa, egy olyan keretrendszer, mely segíti a vállalatokat az etikus üzleti gyakorlatok kialakításában, a korrupció kockázatainak azonosításában és minimalizálásában, valamint az intézményesített megelőző intézkedések bevezetésében.

Az ISO 37001 bevezetése nemcsak a vállalatok hitelességét és hírnevét szolgálja, hanem növeli a belső folyamatok átláthatóságát és hatékonyságát is. Ezen kívül, az ISO 37001 támogatja a vállalatokat a jogi és etikai követelményeknek való megfelelésben, valamint hozzájárul a kockázatok csökkentéséhez, például jogi szankciók vagy pénzügyi veszteségek elkerülésében. A szabvány alkalmazása továbbá segít a piaci versenyképesség növelésében, hiszen az etikus vállalati magatartás és az üzleti integritás előnyt jelenthet a potenciális üzleti partnerek és ügyfelek számára.