Szervezeti átvilágítás

A szervezeti átvilágításnak számos indoka lehet, úgy mint szervezeti együttműködési problémák, hatékonyságot gátló tényezők, szervezeti változások – válságok kezelése, kompetenciák felmérése – csak néhány azok közül a helyzetek közül, amikor egy komplex szervezeti diagnózis felállítása az azonnali konkrét megoldást, vagy további fejlesztési lehetőségek meghatározását hozhatja a vállalat számára.

A különböző helyzetek, problémák különböző vizsgálati módszereket igényelnek.

Szervezeti diagnózis: a szervezeti diagnózis felállítása lehet egy alapszintű, ún. „gyorsjelentés” a szervezet jelenlegi állapotáról, a szervezetben vagy a munkatársakban rejlő kockázatokról, az azonnali beavatkozást igénylő problémákról.

Komplex szervezeti átvilágítás: egy alapos, hosszadalmasabb és több vizsgálati módszert együttesen alkalmazó eljárás, melynek kimenete egy olyan jelentés, mely a helyzet és a problémák leírása mellett már a megoldási, fejlesztési javaslatokat és akcióterveket is tartalmaz. A komplex szervezeti átvilágítást követően tanácsadóink a megvalósításban is együttműködnek az adott szervezettel.

Tanácsadói projektjeink minden esetben a megbízó igényeinek alapos feltárásával, és az elérendő célok egzakt megfogalmazásával indulnak. Így tudjuk a leginkább megfelelő módszereket kiválasztani.

eu success szervezeti átvilágítás