Szervezeti átvilágítás

A szervezeti átvilágításnak számos indoka lehet. Szervezeti együttműködési problémák, hatékonyságot gátló tényezők, szervezeti változások – válságok kezelése, kompetenciák felmérése – csak néhány azok közül a helyzetek közül, amikor egy komplex szervezeti diagnózis felállítása a konkrét megoldást, vagy további fejlesztési lehetőségek meghatározását jelenti.

Természetesen a különböző helyzetek, problémák különböző vizsgálati módszereket igényelnek.

  • A szervezeti diagnózis felállítása lehet egy alapszintű, ún. „gyorsjelentés” a szervezet jelenlegi állapotáról, a szervezetben vagy a munkatársakban rejlő kockázatokról, az azonnali beavatkozást igénylő problémákról.
  • A komplex szervezeti átvilágítás ezzel szemben alapos, hosszadalmasabb és több vizsgálati módszert együttesen alkalmazó eljárás, melynek kimenete egy olyan jelentés, mely a helyzet és a problémák leírása mellett már a megoldási, fejlesztési javaslatokat, esetenként egyéni kompetenciafejlesztést vagy vezetői coachingot is tartalmazhat.

Tanácsadói projektjeink minden esetben a Megbízó igényeinek alapos feltárásával, és az elérendő célok egzakt megfogalmazásával indulnak. Így tudjuk a leginkább megfelelő módszereket kiválasztani.
Mivel a szervezetfejlesztési projektek erősen bizalmi jellegűek, így fontos a személyiségi jogokra, a személyes adatok védelmére vonatkozó jogszabályi és egyéb követelmények betartása. Minden munkatársunk megbízása tartalmazza az erre vonatkozó nyilatkozatok aláírását.